Έλαιο ροδιού

Συσκευασία: 100 ml

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα παγκοσμίως έλαια, καθώς για την παραγωγή ενός λίτρου ελαίου απαιτούνται ως πρώτη ύλη περίπου διακόσια κιλά ρόδια.

Το έλαιο ροδιού που παράγουμε, με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, από βιολογικούς σπόρους, ελληνικής καλλιέργειας, είναι ιδιαίτερα παχύρρευστο και έχει χαρακτηριστική χρυσοκόκκινη απόχρωση.

Διαθέτει έντονη αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση καθώς καταπολεμά αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες επιβραδύνοντας έτσι την διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Χάρη στο μοναδικό πολυακόρεστο λιπαρό οξύ (πουνικικό) που περιέχει σε υψηλό ποσοστό (πάνω από 85%), είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της ώριμης και ξηρής επιδερμίδας καθώς αυξάνει την ελαστικότητά της, προάγει την αναγέννηση των επιδερμικών κυττάρων, ενυδατώνει βαθιά και λειαίνει τις ρυτίδες. Χρησιμοποιείται σε ποσοστό 10 έως 15% με έλαια βάσης για μασάζ σε πρόσωπο και σώμα ή για την παρασκευή καλλυντικών (κρέμες, λοσιόν, Scrub).